met passie voor smaak en streekproducten

Eenpans spaghetti Bolognaise

Eenpans spaghetti Bolognaise

Eigenlijk pak ik altijd een kookpan erbij als ik pasta kook en de saus maak ik meestal in een braadpan, maar met wat meer vocht kan het ook prima in één pan gemaakt worden

De zandpeen en prei komen uit Oudkarspel, de paksoi is van M. Carnas uit het Waarland. Ui komt van P. Ligthart uit Wervershoof en de kastanje champignons komen van Koolen uit Slootdorp.

 

Nodig:

  • braadpan
  • houten lepel
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 jalapeño peper
  • 300 gram paksoi
  • 600 gram hoh gehakt
  • peper
  • zout
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 blikken tomaten, samen 800 gram
  • 2 takken rozemarijn
  • 300 ml kippenbouillon met 1 blokje
  • 300 gram spaghetti
  • 200 gram geraspte kaas.

Bereiding:

  1. Maak ui, prei, winterwortel, paksoi, jalapeño peper en de knoflook schoon en snipper ui, jalapeño peper en knoflook en snij de prei in ringen, winterwortel in blokjes, en de champignons in plakken.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg daar de ingrediënten aan toe, dit mag 10 minuten bakken.
  3. Voeg dan het gehakt en peper en zout toe en bak het gehakt in 5 minuten rul.
  4. Voeg de tomatenpuree, tomaten, rozemarijn takken en de kippenbouillon toe.
  5. Als alles pruttelt mag de spaghetti er voor 10 minuten in, zorg dat het geheel onder het vocht zit.

Serveer de spaghetti met geraspte kaas.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *