met passie voor smaak en streekproducten

Echte chocolade melk met oreokoekjes of lavendel

Echte chocolade melk met oreokoekjes of lavendel

Eindelijk winter dus tijd voor chocolademelk bij de kachel. Het voordeel van de zachte winter tot nu toe is dat er nog lavendelbloemen buiten aan de plant zaten. Chocolademelk maak ik natuurlijk met pure chocolade, in dit geval Chchukululu 100% pure cacao arriba uit Ecuador. De hoeveelheden zijn voor 1 beker.

 

 

 

Nodig:

  • kookpan
  • garde
  • weegschaal
  • zeef
  • maatlepel set
  • maatbeker

Ingrediƫnten voor lavendel chocolademelk:

  • 200 ml melk, ik had deze keer sojamelk ongezoet
  • 40 gram pure chocolade, in stukjes gebroken
  • 1/2 theelepel gedroogde lavendel, ik heb 2 verse bloemen van de lavendel gebruikt
  • 1 eetlepel slagroom, geklopt met 1/2 theelepel vanillepoeder of merg van een vanillestokje
    image

Bereiding:

  1. Verwarm de melk met de gedroogde of gewone lavendel bloemen. Breng de melk tot kook en zet dan het vuur uit. Het mag zo 5 minuten trekken.
  2. Gooi de melk het door een zeef en zet nu de melk met de stukjes chocolade op. Breng het langzaam en roerend weer tot aan de kook.
  3. Als de chocolade is gesmolten en de melk heet is mag het in een beker gegoten worden.
  4. Serveer het met de vanilleslagroom erover.

image

Ingrediƫnten voor de oreo chocolademelk:

  • 200 ml melk
  • 40 gram pure chocolade
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 oreokoekjes met witte chocolade, grof gehakt

Bereiding:

  1. Verwarm de melk langzaam met de gebroken chocolade totdat de chocolade is gesmolten.
  2. Breng de melk tot aan de kook en giet het in een beker.
  3. De oreokoekjes mogen in de cholademelk en daarna alleen nog maar genieten.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *