Duindoorn bavarois met roodfruit en suikerarm

Gisteren was ik een middag op Texel, omdat ik er gewoond heb en nog regelmatig kom, weet ik er nog goed de mooie streekproducten te vinden.

Als ik voldoende tijd heb ga ik vaak naar de Novalishoeve. Ze hebben mooie, lekkere en pure producten en zijn ook nog eens een zorgboerderij. Deze keer had ik duindoornyoghurt mee om de keuken mee in te gaan. Ik wilde hier mijn eerste  (ik weet ook niet waarom ik dit nog niet eerder had gemaakt) bavarois mee maken.

Ingrediënten:

500 ml duindoornyoghurt (andere smaak yoghurt kan natuurlijk ook)
8 gelatineblaadjes
4 eiwitten
125 ml slagroom
50  gram honing
100 gram frambozen, 2 voor garnering
100 gram aardbeien, 2 voor garnering
imageBereiding:

Week de gelatine 5 minuten in koud. Snij de frambozen (op 2 na) in tweeën en haal bij de aardbeien (ook op 2 na) het kroontje eraf en snij ze in plakjes. Klop de eiwitten en de slagroom stijf. Ik begin altijd met het eiwit, maar eerst ontvet ik de garde en de schaal met wat citroensap. Anders krijg je het eiwit slecht stijf geklopt. Bij de slagroom is dit niet nodig.
Roer de yoghurt met een spatel door de stijve slagroom, verwarm 100 gram van dit mengsel (dus niet alles). Knijp de gelatine uit en roer het door het warme yoghurt-slagroom mengsel. Zet het  vuur zacht en laat de gelatine oplossen. Draai het gas uit en roer het koude yoghurt-slagroom mengsel snel door het warme mengsel.
Spatel het fruit en de eiwitten er rustig door en giet het mengsel in kleine vormpjes, glazen of een cakevorm.
Het mengsel mag 4 uur in de koelkast, een avond van te voren maken kan ook prima.
Ik had een siliconenvorm waar het makkelijk uit komt, anders even kort in warm water en dan storten.
Verdeel de garnering en geniet van het lekkere nagrecht. Ook lekker om met chocolade sorbetijs te serveren.
image

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *