met passie voor smaak en streekproducten

Sangria

Sangria

 

 

 

 

 

 

 

De eerste keer dat we in Tordesillas waren was in 2001. Mooi warm weer, dus met een kan sangria op het terras, terwijl de kinderen in het zwembad lagen. Daarna nog veel recepten geproefd en gemaakt maar we komen steeds op dit recept terug.

In mijn winkel was het niet aan te slepen, de gekoelde flessen. Het is makkelijk te maken maar zorg ervoor dat er ijs is en de ingrediƫnten koel staan.

Nodig:

  • kan
  • lange lepel
  • maatbeker
  • weegschaal
  • mes
  • snijplank

Ingrediƫnten:

  • 300 ml Fanta Lemon
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 borrelglas cointreau
  • 750 ml rode wijn
  • 1/2 Citroen
  • 1/2 Sinaasappel

Bereiding:

  1. Doe de suiker in een kan en meng daar Fanta, de wijn en de Cointreau door.
  2. Snij de citroen en sinaasappel in schijfjes en doe in de kan.
  3. Laat een 10 minuten het fruit intrekken en dan met ijsblokjes serveren (het fruit kan in de kan blijven)

Geef een lokaal tintje aan de Sangria door lokaal fruit als aardbeien en kersen toe te voegen (dan maar 2 eetlepels suiker toe voegen om te voorkomen dat de Sangria te zoet wordt)

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *