met passie voor smaak en streekproducten

De lekkerste brownie ooit, lavendelbrownie met goji bessen en karamel

De lekkerste brownie ooit, lavendelbrownie met goji bessen en karamel

Donderdag kreeg ik een mooi bord van Ria Smid┬ámet de spreuk ‘Later is allang begonnen’. Meteen een mooi excuus om ieder minuut te genieten en daar hoort een lavendelbrownie met goji bessen en karamel bij ­čśë
imageNodig:

  • brownievorm 19 x 31 cm of schaal
  • keukenmachine, mixer of het deeg met handen maken
  • bakpapier
  • maatlepel-set
  • weegschaal
  • beslagkom
  • zeef
  • pan met kom die erop blijft staan om au bain-marie de chocolade te smelten
  • kookpan
  • garde
  • snijplank

Ingredi├źnten:

  • olijfolie, vet het blik in met bakpapier op de bodem

Brownie

  • 240 gram roomboter
  • 75 gram donker bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepls vanille extract
  • 1 kopje espresso, 30 ml
  • 300 gram tarwebloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 340 gram lavendelchocolade
  • image140 gram pure chocolade
  • 100 gram goji bessen

Karamel

  • 397 gram gecondenseerde volle melk
  • 4 eetlepels licor 43, is een optie en mag ook Tia Marie of amaretto zijn
  • 2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
  • 60 gram gesmolten boter

Topping

  • 50 gram goji bessen
  • 115 gram lavendel choclade
  • 40 gram pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Brownie

  1. Zet een bodem water op in een pan met daarop een schaal doe hier de 340 gram lavendel en 100 ml gewone chocolade in om te laten smelten.
  2. Meng de boter, basterd suiker, geklopte eieren, vanille extract en espresso door elkaar
  3. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en meng dit met het zout door het beslag.
  4. Als de chocolade gesmolten is en een beetje afgekoeld mag dit bij het beslag.
  5. Roer de 100 gram goji bessen erdoor.
  6. Het beslag kan in de vorm en 20 minuten in een voor verwarme oven.

Karamel

  1. Smelt de boter in een pan en giet hier de gecondenseerde melk en donker bruine basterdsuiker bij. Goed roeren met een garde en goed blijven roeren totdat de juiste dikte is bereikt, je moet de karamel nog kunnen gieten.
  2. Als de brownie gebakken is en iets is afgekoeld even als de karamel iets is afgekoeld mag de brownie uit de vorm op een plank of bord gelegd worden, giet de karamel erover en verdeel dit over de brownie.
  3. Hier overheen mogen de laatste goji bessen verdeeld worden.
  4. Smelt de overige chocolade , 115 gram lavendel en 40 gram pure chocolade au bain-marie, dit mag als laatste laag er overheen.
  5. Zet het geheel een uurtje in de koelkast en geniet ervan!

image

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *