met passie voor smaak en streekproducten

Courgettesoep met spekjes

Courgettesoep met spekjes

Weetje/Tip

Courgette is een onrijpe vrucht die familie is van de komkommer. Een courgette is licht verteerbaar en in de keuken echt heel breed inzetbaar. Het kan door een pasta, stoofschotel, gevuld worden met bijvoorbeeld gehakt. En het bevat ook nog eens weinig calorieën.

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 spekjes 150 300 450 600 gram
2 middel grote ui 0,5 1 1,5 2 stuks
3 knoflook 1 2 3 4 teentjes
4 courgette 1 2 3 4 stuks
5 kerrie 0,5 1 1,5 2 theelepel
6 kardemom 0,5 1 1,5 2 theelepel
7 kokend water 250 500 750 1000 ml
8 paddenstoel bouillonblokje 0,5 1 1,5 2 stuks
9 kookroom 125 250 375 500 ml
10 munt 3 6 9 12 blaadjes
11 brood

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. staafmixer of zeef
  2. soeppan
  3. koekenpan
  4. houtenlepel

Bereiding

  1. Bak de spekjes langzaam uit in een koekenpan.
  2. Snipper een ui en de knoflook grof.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook.
  4. Snij de courgette grof en doe deze bij het ui in de soeppan.
  5. Voeg de kerrie, kardemom en peper en zout toe en laat dit 5 minuten bakken.
  6. Voeg de bouillon (het kokende water en bouillonblokje samen) munt toe en voeg de kookroom erbij.
  7. Laat dit nogmaals 5 minuten pruttelen.
  8. Als je een staafmixer hebt kan de courgette etc. fijn gemaakt worden en de spekjes daarna worden toegevoegd.
  9. Met een zeef mag het iets langer op het vuur om het geheel makkelijk door een zeef te drukken.
  10. Serveer de soep met brood.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *