met passie voor smaak en streekproducten

Coquilles met quinoa en groene asperges

Coquilles met quinoa en groene asperges

Een mooi en erg lekker voorgerecht en het ziet er feestelijk uit.

 

 

 

 

 

 

Benodigde keukengerei:

  • koekenpan
  • mes
  • 2 kookpannen
  • steelpan

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram quinoa/spelt
  • 10 kleine asperges, groen tips
  • 6 coquilles
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels vanille extract
  • eventueel wat eetbare bloemen

Bereiding couquilles:

  1. Zet de quinoa op met 200 ml water en laat. Het 12 minuten koken en dan nog 5 minuten laten staan met het deksel erop.
  2. Kook de asperges 3/4 minuten, ze mogen beetgaar zijn.
  3. Snij in de coquilles een ruitpatroon aan 1 kant, niet te diep maar ongeveer 1/4 cm.
  4. Kruid ze met peper en zout en bak ze 3 minuten in wat boter met olijfolie. Begin op de ruitkant te bakken.
  5. Verwarm de roomboter, en voeg de vanille extract eraan toe.
  6. Leg het geheel mooi op een bord en serveer met de botersaus.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *