met passie voor smaak en streekproducten

Chorizo ​​ragu met witte bonen ‘risotto’

Chorizo ​​ragu met witte bonen ‘risotto’

De hekkensluiter op het menu, de laatste dag van mijn vakantie in Italië. Zo’n week vliegt voorbij ondanks een zware teleurstelling toen ik de piste niet op mocht met mijn skibike.

 

 

 

 

Nodig:

  • braadpan/hapjespan
  • mes
  • snijplank
  • houtenlepel

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 verse laurierblaadjes
  • 500 g chorizo droge ​​worst
  • 1 glas, 60 ml rode wijn (ik had alcoholvrije)
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 250 gram pastasaus met tomaat en rode peper (op vakantie doe ik wel eens makkelijk, thuis zou ik altijd zelf een verse pastasaus maken)
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 4 x 400 g blikken cannellinibonen, afgespoeld
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel citroensap, halve rasp
  • 160 gram geraspte parmezaan

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in de braadpan.
  2. Snipper ui en knoflook en bak dit 5 minuten zachtjes aan, met de laurierblaadjes erbij, in de olijfolie.
  3. Voeg de chorizo in plakken gesneden toe met de rode wijn, cherrytomaatjes, pastasaus en tijm. Laat dit 10 minuten pruttelen.
  4. Verwarm de afgegoten bonen in een kookpan met de kippenbouillon 5 minuten. Stamp ze grof en voeg citroensap, rasp en 60 gram Parmezaanse kaas toe, de overige kaas wordt erbij geserveerd.

Lekker met een groene salade erbij.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *