met passie voor smaak en streekproducten

Chocoladereep met vijg, roos, noot en zout

Chocoladereep met vijg, roos, noot en zout

Een chocoladereep maken, met dingen die jezelf lekker vindt. Van noot naar gedroogd fruit of rozijnen, rozenblaadjes of snoep bijvoorbeeld marsmelow of M&M. En kruiden, kaneel, chili, kurkuma, peper of zout, bedenk het maar. De ingrediënten die ik gebruikt heb staan al in de titel.
Dit is me zo goed bevallen dat ik heel stiekem zojuist een Sinterklaas versie heb geschreven voor einde van het jaar.

Ik gebruik het liefste 100% chocolade, dat houdt in 0% suiker. Maar als je dit niet gewend bent is het misschien te bitter, begin dat met 70% chocolade.

Nodig:

  • pan
  • grotere kom die op de pan kan, au bain-marie
  • houten lepel
  • platte bak, ik gebruik een stuk van mijn brownievorm,
  • bakpapier, hier kan je ook de vorm kleiner meemaken, een paar keer omvouwen en het bakpapier omdraaien. Dat loopt de chocolade niet in het omgevouwen bakpapier.
  • weegschaal

Ingrediënten:

  • 200 gram chocolade, 100 of 70%
  • 30 gram ongebranden paranoten
  • 50 gram soft vijgen
  • 2 gram rozenblaadjes
  • 2 gram zeezout
    image

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Hak ondertussen de noten en snij de vijgen fijn. Als de chocolade gesmolten is kan het grootste gedeelte vijg en noten erin hou iets achter de hand om er bovenop te strooien.
  2. Schep de chocolade in de vorm en verdeel de noot, vijg, rozenblaadjes en zout erover.
  3. Zet het daarna 4 uur in de koelkast. Bewaar het ook in de koelkast.

Wij namen een stukje na de maaltijd, ik moest er van mijn wederhelft bij zetten dat het prima smaakt bij een mooi glas tempranillo wijn.

Ondertussen zit ik met meerdere smaken in mijn hoofd, dit is zeker niet de laatste reep die je langs ziet komen.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *