met passie voor smaak en streekproducten

Chili met de espresso onder de bieren

Chili met de espresso onder de bieren

De dagen worden weer kouder dus tijd voor chili met extra stout bier. In dit geval van brouwerij Jopen uit Haarlem. De droge stout wordt qua karakter ook wel de espresso onder de bieren genoemd vanwege de gebrande bittere smaak, net als in koffie en cacao.

 

 

 

Benodigde keukengrei:

  • snijplank
  • mes
  • braadpan
  • houtenlepel
  • rasp

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, grofgesneden
  • 2 tomaten, grof gesneden
  • 1 blik, 400 gram tomatenblokjes
  • 3 eetlepels chilipoeder
  • 1 1/2 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 1 1/2 eetlepel peperoncini, of chilivlokken
  • 3 theelepels Ras el Hanout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 500 gram uitgelekte kidneybonen
  • 1 flesje, 33 cl extra stout Jopenbier

garnering:

  • 125 gram zure room
  • 150 gram cheddarkaas
  • paar takjes bieslook, fijn gesneden

Bereiding chili:

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak het gehakt en de ui in aan.
  2. Voeg de tomaat, tomatenblokjes, kruiden, kidneybonen en het bier toe en laat dit 1 uurtje zachtjes pruttelen.
  3. Garneer het met de cheddarkaas, zure room en bieslook.

Om er bij te drinken is een extra stout biertje uiteraard erg lekker.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *