Cheesecakejes met frambozen en hangop

Cheesecake, inderdaad een taart waar kaas in zit, deze keer in kleine bakjes, een mini stoofpan. En daarbij heb ik mijn lievelingsfruit, frambozen, gebruikt. Dan komt het goed. Het begon met de Vuilniskoecken die ik onder in mijn kast vond en die bijna op datum waren. Om ze op te maken besloot ik wat te gaan bakken, en dat is dus cheesecake geworden.

Ingrediënten:

4 ovenvaste schaaltjes
25 gram roomboter
125 gram Vuilniskoecken (Bastonge of biscuit kan natuurlijk ook)
125 gram suiker
300 gram roomkaas (mon chou)
2 eieren M
1/2 limoen, schil en sap
75 gram frambozen
125 gram hangop (ik had met frambozen en vanille van De zuivelmakers)
olijfolie om in te vetten
imageBereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de vormpjes of schaaltjes in. Verkruimel de koek met een vork of keukenmachine, meng hier de roomboter door en verdeel het over de vormpjes. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
Meng de roomkaas met de suiker, met mixer of keukenmachine. Klop de eieren en voeg dit langzaam bij de roomkaas onder doorlopend mixen. Voeg de hangop en limoenrasp en sap toe en spatel de frambozen door het gladde mengsel.
Verdeel het over 4 schaaltjes en klop de lucht eruit, met de bodem van het schaaltje rustig op het aanrechtblad.
Bak de cakejes 40 minuten in de voorverwarmde oven.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *