Bramen cake, of ander fruit

Afgelopen seizoen had ik zoveel bramen uit mijn tuin dat ik ze ingevroren heb. In deze cake zijn ze wel erg lekker. Maar deze cake kan natuurlijk prima met ander fruit gemaakt worden.
Pruimen, perzik of bijvoorbeeld kersen lijkt mij ook erg lekker. Nadeel van bramen: het is zacht fruit, en het blauwe bramensap helpt de cake niet om er lekker uit te zien (maar dat is hij wel!)

Ingrediënten; genoeg voor een vorm van 24×24 cm:

bakpapier en boter of olijfolie om de springvorm mee in te vetten
100 gram zachte roomboter
150 gram suiker, is afhankelijk van de fruitsoort
3 eieren, M
1 eetlepel vanille-extract, dat maak ik altijd zelf door gebruikte vanillestokjes in een pot met brandewijn te zetten
200 gram speltmeel, of andere meel, bijvoorbeeld amandel
1 eetlepel baking soda, puur
500 gram bramen
30 gram geschaafde amandelen, het kan ook zonder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in.
  • Meng de boter, suiker en vanille-extract tot een glad mengsel.
  • Zeef het meel en de bakingsoda boven het botermengsel en meng dit wederom tot een glad mengsel.
  • Maak het fruit schoon en spatel dit door het beslag.
  • Stort het geheel in de springvorm en verdeel de amandelen erover.
  • Bak het geheel in ongeveer 45 minuten en controleer of hij gaar is. Als je er met een satestokje in prikt en deze er schoon uitkomt is hij gaar. Anders de cake nog 5 tot 10 minuten bakken en wederom prikken.

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *