Bonte Bentheimer met ginger lemon pasta

Nadat ik uit Marrakech terug kwam werd mijn kruidenla nog voller. Naast Ras el Hanout wordt ook het kruidenmengsel ginger lemon veel in tajines gebruikt.
imageNodig:

  • weegschaal
  • kookpan
  • braadpan of hapjespan
  • maatbeker
  • maatlepel set
  • sudderplaatje
  • snijplank en mes
  • kaasrasp

Ingredi├źnten:

  • olijfolie
  • 500 gram varkens gehakt
  • zout
  • peper
  • 1 1/2 eetlepel ginger lemon kruiden, of 2 tl gemberpoeder en 1 limoen, sap en rasp
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 300 ml rode wijn
  • 400 gram ┬áregenboogwortels, geschild en in dunne plakjes met een mes gesneden.
  • 300 gram droge pasta
  • Stuk kaas, ik had de geitenkaas sikkepit van Klaver, om er overheen te raspen

Bereiding:

  1. Doe een klein beetje olijfolie in de braadpan en bak het gehakt rul, voeg peper en zout en ginger lemon toe.
  2. Voeg het ui toe, als de ui bruin is gebakken mag de tomaat en knoflook erbij.
  3. Blus het geheel met de rode wijn af en zet de pan op een sudderplaatje laag op voor 40 minuten.
  4. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  5. Na de 40 minuten mogen de wortels erbij voor 10-12 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
  6. Breng eventueel op smaak met peper en zout en strooi aan tafel ook de kaas er overheen.
    image

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *