met passie voor smaak en streekproducten

Bloemkool met broccolibladsalade

Bloemkool met broccolibladsalade

Na de open dag bij Verdonk broccoli tijdens de Dutch Agri Food week kreeg ik van tuinder Piet Ligthart een mooie paarse bloemkool mee en ik vroeg meteen aan Verdonk of ik nog wat broccoliblad mee mocht nemen.

 

 

 

 

 

img_5697

img_5698

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nodig:

  • snijplank
  • mes
  • maatlepel-set
  • weegschaal
  • kookpan

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, hoeft natuurlijk niet paars te zijn
  • 100 gram broccoliblad, te koop bij www.vandekrommeleek.nl en anders boerenkoolblad
  • 1/2 komkommer
  • 2 avocado’s
  • 4 bosuitjes
  • 150 gram brie
  • 100 gram rauwe ham
  • 150 gram knoflook olijven
  • 5 muntblaadjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico
  • 1 eetlepel mosterd
  • brood

Bereiding:

  1. Maak de bloemkool schoon, de roosjes worden 5 minuten geblancheerd. Kook in een grote pan water, doe de bloemkoolroosjes er 5 minuten in en spoel de bloemkool meteen onder koud water.
  2. Laat het water op staan, snij het broccoliblad met nerf heel fijn en doe dit 1 minuten in het kokende water, spoel het koud af en laat uitlekken.
  3. Snij de komkommer in dunne plakjes, maak de avocado schoon, schillen en pit eruit en snij de avocado in blokjes.
  4. Snij de brie in kleine stukjes en de rauwe ham fijn, doe alles in een schaal met de olijven erbij.
  5. Maak een dressing door de olijfolie door de balsamico te mengen, het munt fijn te snijden en dat samen met de mosterd door de olijfolie te mengen. Verdeel de dressing over de salade en serveer wat brood bij de salade.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *