Biefstuk met stilton saus, gebakken aardappelen en sperziebonen

Tips

Met stiltonkaas kan je ook heel makkelijk kroketten maken. 200 gram stiltonkaas, 1 eidooier, 1 eiwit, paneermeel en gedroogde groene kruiden bv oregano fijn gehakt. Blauwe kaas kneden, eidooier toevoegen en paneermeel toevoegen tot de juiste dikte, de kruiden erbij. Met ijslepel bollentje (of tussen 2 eetlepels in) maken en deze 1 voor een door de paneermeel rollen, maak een mooie vorm.  Zorg dat er geen barsten in zitten. Uur in de koelkast en dan op 180 graden frituren totdat ze mooi bruin zijn. Lekker met b.v. een cranberry compote.

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 aardappelen 250 500 750 1000 gram
2 sperziebonen 200 400 600 800 gram
3 biefstuk 1 2 3 4 Stuks
4 boter 6 12 18 24 gram
5 bloem 6 12 18 24 gram
6 melk 30 60 90 120 milliliter
7 room 30 60 90 120 milliliter
8 stiltonkaas 20 40 60 80 gram
9 Roomboter voor sperziebonen 8 16 24 32 gram
10 nootmuskaat 0,5 1 1,5 2 theelepel

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. kookpan 3 stuks (aardappelen, sperziebonen en saus maken)
  2. koekenpan 2 stuks
  3. garde
  4. snijplank
  5. mes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, was ze, en snij deze in plakjes van ongeveer 1/2 cm. Zet de aardappelen op met een bodem water en kook ze 10 minuten. Giet de aardappelen en laat afkoelen.
  2. Maak de sperziebonen schoon, puntjes eraf snijden en door de midden breken. Zit ze op met een bodem water en kook ze in 10-15 minuten gaar.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappelen.
  4. Maak de stiltonsaus door de boter zachtjes te smelten, in 1 keer de bloem erbij en zachtjes roeren met een garde. Laat de bloem een paar minuten garen maar pas op dat het niet aanbrand. Voeg de melk toe in scheutjes en roer het iedere keer tot een gladde saus. Als laatste de room erdoor mengen en de stilton erin smelten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Hou warm op een heel laag vuur met deksel op de pan.
  5. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk met peper en zout. Rood 1.5-2 minuten, medium 4 en doorbakken 5 minuten per kant.
  6. Giet de sperziebonen af en serveer alles tegelijk op tafel.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *