met passie voor smaak en streekproducten

Zalm op de BBQ en gepofte aardappel

Zalm op de BBQ en gepofte aardappel

Ik heb al jaren een favoriet zalmrecept voor de BBQ en we zijn het nog niet zat, dit is echt een heel mooi recept dat door mijn gasten zeer gewaardeerd wordt.

Ingrediënten:

400 gram zalm, aan 1 of 2 stukken
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels honing
sap van 1 sinaasappel
2 sjalotje fijn gesneden
aluminiumfolie

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de marinade bij elkaar en doe deze in een afsluitbare bak. Doe de zalm erin en schud zodat de zalm goed in de marinade zit. Laat het minimaal 2 uur in trekken. Voor de BBQ een dubbel stuk aluminiumfolie, zalm erin met wat marinade erbij en dat zo op de BBQ. Hou het in de gaten, het is snel gaar, niet te lang laten liggen want dan wordt de zalm droog.

De aardappelen in aluminiumfolie in pakken en laten garen op de BBQ. Erbij is wat zure room met knoflook en bieslook erg lekker.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *