met passie voor smaak en streekproducten

Kip saté met notensaus

Kip saté met notensaus

De lente en zomer zijn toch echt mijn favorieten seizoenen, lekker buiten bezig zijn en ook buiten koken en eten. De BBQ staat veel aan, maar waar ik dat vroeger deed omdat het makkelijk was (na je werk wat kant en klaar vlees halen bij de supermarkt en klaar), nu wil ik alles zelf maken. Dat is niet zo snel maar wel zo lekker.

Kip saté
Ingrediënten:

250 gram kipfilet
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel komijn
1 eetlepel limoen sap
2 eetlepels olijfolie
lange spiesjes

Bereiding:

Snij de kipfilet in blokjes, meng de ingredienten voor de marinade en doe de kip daarin. Laat het minimaal 2 uur intrekken, rijg ze aan spiesjes en ze kunnen op de BBQ of in een pan gaar gebakken worden.

Notensaus
Ingrediënten:

4 eetlepels gemengde notenpasta (Horizon)
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 theelepel sambal
1 eetlepels ketjap
klein scheutje citroensap
2 eetlepels melk of water

Bereiding:

Verwarm melk/water en meng dit met de gemengde notenpasta, voeg knoflook, sambal, citroensap en ketjap toe. Roer alles goed door.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *