met passie voor smaak en streekproducten

Hamburgers met blauwe kaas, zoete aardappelen en salade

Hamburgers met blauwe kaas, zoete aardappelen en salade

Weetje/Tip

Bij De Stoerderij in Son en Breugel hebben ze waterbuffels, geweldige beesten, lekker eigenwijs. Boer Arjan geeft regelmatig rondleidingen en verkoopt via crowdfunding zijn vlees. Melk en ijs zijn ook in zijn winkeltje te koop. Kijk eens op zijn site, echt leuk. De hamburgers die ik gebruik komen er vandaan.

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 zoete aardappelen 250 500 750 1000 gram
2 pikant paprikapoeder 1 2 3 4 theelepel
3 speltstroop 1 2 3 4 eetlepel
4 runderhamburgers 1 2 3 4 stuks
5 blauwe kaas 60 120 180 240 gram
6 meergranen bollen 1 2 3 4 stuks
7 sla 200 400 600 800 gram

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. koekenpan
  2. snijplank
  3. mes

Bereiding

  1. Er kan een keuze gemaakt worden voor zoete aardappelpuree, dan duurt deze bereiding hooguit 25 minuten. Schil de aardappelen en kook deze met een bodem water in 15 minuten gaar, giet ze af en stamp de aardappelen tot puree.
  2. Bij friet van zoete aardappelen kom je op ongeveer 40 minuten bereiding, Verwarm de oven op 200 graden, snij van de zoete aardappelen met schil friet van 1 cm dik. Leg de friet op een bakplaat met bakpapier, strooi hier paprikapoeder, stroop en 3 eetlepels olijfolie over en dan 30 minuten in de oven, keer/roer de friet om de 10 minuten even om zodat ze gelijkmatig bruin worden. Als ze nog niet voldoende. Bruin zijn mag de grill er even op, maar blijf erbij, laat ze niet verbranden.
  3. Bak de hamburger in wat olijfolie in 8 tot 10 minuten gaar.
  4. Snij de sla en maak een dressing van 5 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels balsamico.
  5. Snij de broodjes open, doe er wat sla op, dan de burger en snij de kaas in plakken en leg ze er bovenop.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *