Barbecuesaus

Met RestaurantDay had ik sauzen nodig voor bij de Pulled Pork, en dan mag een zelfgemaakte Barbecuesaus natuurlijk niet ontbreken. Het was iets waar ik veel complimenten voor kreeg, een toppertje dus die blijven mag. Mijn oudste zoon heeft al een bestelling gedaan, hij zorgt voor mooie flessen, het is namelijk maanden houdbaar.

 

 

Nodig:

  • kookpan
  • houtenlepel
  • maatlepel-set
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel worcestershiresauce
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels peper
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 8 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 8 eetlepels dadelstroop of gewone stroop
  • 2 eetlepels mosterd
  • 705 ml ketchup
  • 4 eetlepels appelcider azijn, of een andere azijn

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een kookpan, bak hierin zachtjes de ui glazig, en voeg dan de knoflook toe.
  2. Voeg zout, peper en chilipoeder toe, goed roeren.
  3. Nu kan de suiker, dadelstroop, mosterd en ook de ketchup erbij.
  4. Voeg de azijn toe en laat de saus een paar minuten inkoken, als hij afkoelt wordt hij ook dikker.
  5. Als het in schone potten gaat is het in de koelkast een paar maanden houdbaar. Het is dan wel belangrijk om olie en geen boter te gebruiken.

 

 

 

 

You may also like...

2 reacties

  1. 13 mei 2016

    […] Erg lekker met zelfgemaakte BBQ saus. […]

  2. 18 mei 2016

    […] Erg lekker met zelfgemaakte BBQ saus. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *