met passie voor smaak en streekproducten

Banoffee taart, zo lekker!!!!

Banoffee taart, zo lekker!!!!

Soms MOET ik dingen gewoon maken en daar viel dit baksel onder, het leek me te lekker om niet uit te werken. Bananenbrood of taart, de foto is van mijn tweede baksel, ik heb hem vorige week al in mijn tulbandvorm gemaakt maar daar kwam hij niet mooi uit, vandaar dat ik nog een poging heb gedaan in een 24 cm taartvorm. Dat maakt qua smaak niet uit, maar voor de site moet er wel een mooie foto bij. We gaan morgenochtend om 3 uur rijden naar Italiƫ, wintersport. Lekker dus voor onderweg en omdat we met 20 man/vrouw gaan komen de restjes wel op.

Ik heb karamel gemaakt door een blikje gecondenseerde melk 4 uur te koken, met blik en al, dan heb je karamel. Maar let op en blijf in de buurt want het blik moet echt onderwater blijven, anders bestaat er een mogelijkheid dat het blikje uit elkaar spat.
Karamel maken met suiker en water kan natuurlijk ook, 150 gram kristalsuikersuiker en 50 ml water, kook het geheel terwijl je blijft roeren. Als het verkleurd stoppen met roeren en zet het gas op tijd uit. Op het einde gaat het nog vaak te hard en dan heeft de karamel al snel een aangebrande smaakje en dat willen we natuurlijk niet.

Nodig:

  • weegschaal
  • maatlepel-set
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • vork
  • spatel
  • zeef
  • keukenmachine/mixer/staafmixer net wat je hebt
  • kookpan en kom om de choclade te smelten
  • paletmes, of gewoon mes

Ingrediƫnten:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 10 overrijpe bananen, fijn geprakt
  • 4 eieren
  • 160 gram boter
  • 2 theelepels vanille extract
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 100 gram suiker
  • 400 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • karamel, 1 blikje gecondenseerde melk, 4 uur onderwater gekookt
  • 1 banaan voor de garnering
  • 225 gram witte chocolade
    image

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bananen, eieren, boter, vanille extract, yoghurt en suiker door elkaar.
  3. Zeef bloem, zout en bakpoeder erboven en spatel dit door de rest heen. Niet langer dan alles goed is gemengd.
  4. Als er bakpapier op de bodem van de springvorm ligt en de randen zijn ingevet kan het mengesel in de vorm.
  5. Zet het 1 uur in de oven.
  6. Laat iets afkoelen en smelt de witte chocolade au bain-marie, oftewel een kom boven een pan heet water zonder dat de kom het water raakt. Zo smelt de chocolade langzaam.
  7. Giet de chocolade over de taart verdeel het met een mes of paletmes en daar overheen giet je de karamel, en leg er plakjes banaan op ter garnering.

En dan gewoon genieten, hij is echt zalig.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *