met passie voor smaak en streekproducten

Alcoholvrije stoofperen

Alcoholvrije stoofperen

Deze winter had ik nog geen stoofpeertjes gemaakt. Maar nu ik vanillevla wil maken, gaan ook de peertjes in de pan. Een mooie en vooral lekkere combinatie.
Normaal gaat hier rode wijn en port in, maar met mijn alcoholvrije leefstijl van de laatste 10 maanden is dit voor mij deze keer alcoholvrije rode “wijn”. Eigenlijk druivensap, maar als er geen kinderen en alcoholvrije eters zijn kan 700 ml rode wijn of, nog beter, half wijn en half port ook.

 

Nodig:

  • kookpan
  • appelboor
  • schilmes
  • maatbeker
  • weegschaal
  • maatlepel-set

Ingrediƫnten:

  • 700 ml rode wijn
  • 1/2 limoen, rasp
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • 1 kilo stoofperen
    image

Bereiding:

  1. Verwarm de wijn met limoenrasp, kaneel en steranijs.
  2. Schil de peren, laat het steeltje eraan en haal het klokhuis eruit.
  3. Als de wijn kookt mogen de peertjes op een zijde in de wijn gelegt worden. Ik had de kruidnagel in 1 peer gestopt zodat ik ze na het koken weer kan vinden.
  4. De peertjes mogen in totaal 2 uur pruttelen, dus na 1 uur de peertjes omdraaien zodat ze rondom rood worden.
  5. Als ze na 2 uur klaar zijn mogen ze rechtop (anders worden ze plat) op een bord worden gezet.
  6. Haal de kruidnagel uit de peer en de steranijs uit de wijn.
  7. De saus mag nu worden ingekookt tot stroopdikte, schenk dit weer over de peren of in dit geval over de vanillevla heen.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *