met passie voor smaak en streekproducten

3 soorten fudge, noga, ponche crema, 5 december

3 soorten fudge, noga, ponche crema, 5 december

Als ik, op een regenachtige dag in de herfst, de keuken in ga, heb ik trek in comfortfood en dat is fudge zeker voor mij. Daarbij komt ook nog dat het super makkelijk te maken is, en ik doe er 30 gram bruine basterdsuiker in inplaats van de 600 gram suiker die ik soms in fudge recepten tegenkom. Door de toevoeging van de vulling en de gecondenseerde melk waar suiker in zit is het uiteindelijk meer dan genoeg.

Ik gebruik voor 1 soort ponche crema, een drankje die van de Antillen op ei basis en gecondenseerde melk waar de fudge ook mee gemaakt wordt, het recept is als volgt:

img_5812

Nodig:

  • brownievorm 18 x 28 cm
  • kookpan
  • 3 schaaltjes
  • bakpapier
  • garde

Ingrediƫnten:

  • olijfolie om in te vetten
  • 1 blik gecondenseerde melk = 397 gram
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 200 gram witte vanille chocolade

Ik gebruik in dit recept 3 soorten vullingen:

  • 50 gram noga klein gesneden
  • 50 gram kruidnoten met strooigoed (schuimpjes, hartjes, tumtums)
  • 50 gram Ponche crema

Dit kan dus ook 150 gram zijn van dezelfde vulling of 2 vullingen van 75 gram per stuk.

Bereiding:

  1. Doe bakpapier in de vorm en vet deze in met olijfolie. vouw het bakpapier in de hoeveelheid vullingen.
    img_0236
  2. Verwarm de gecondenseerde melk al roerend met de suiker en de boter op laag vuur voor 8 minuten. Daarna gaat het vuur hoger voor 6-8 minuten, roeren moet dan sneller want anders brandt het aan, de vloeibaarheid mag lobbig worden.
  3. Zet het vuur uit en voeg de chocolade toe en laat dit in de fudge smelten.
  4. Verdeel de fudge in de schaaltjes, in mijn geval drie schaaltjes en deed de verschillende vullingen erdoor.
  5. Giet dit in de vorm en laat dan 4 tot 6 uur in de koelkast staan, een nacht is nog beter.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *