met passie voor smaak en streekproducten

Waterbuffel ragu pastasaus

Waterbuffel ragu pastasaus

In de vriezer lag nog wat rundvlees van waterbuffel Stoerak, als ik al vlees eet weet ik graag waar het vandaan komt. Deze waterbuffel heb ik meerdere keren geknuffeld bij De Stoerderij van Arjan dus goed vlees!
Ik heb er een ragù pastasaus in de slowcooker mee gemaakt, maar in een braadpan kan het natuurlijk ook. Ik had de slowcooker op low staan en het heeft er 9 uur ingezeten, op high is 6 uur voldoende en in de braadpan is 3 tot 4 uur ruim voldoende. Ik maak altijd een grote hoeveelheid en doe de 1/2 in de vriezer.
Terwijl de ragù op stond ben ik nog even naar Schiphol geweest. Voor mij was dit de eerste keer dat ik de deur uitging terwijl mijn eten opstond, maar met een slowcooker kan dit. Er zijn mensen die voor ze naar hun werk gaan de slowcooker aanzetten en daardoor meteen aan tafel kunnen als ze thuis komen.
Benodigde keukengerei:

  • slowcooker en/of braadpan
  • snijplank
  • mes
  • houtenlepel

Ingrediënten voor 8 persoenen:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1150 gram rundvlees, in dobbelsteentjes gesneden
  • peper
  • zout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 winterwortel, fijn gesneden
  • 6 stengels bleekselderij, in ringen gesneden
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagel poeder
  • 2 blikken tomatenblokjes, 800 gram
  • 2 blokjes runderbouillon met 350 ml kokend water
  • 250 ml rode wijn

garnering:

  • parmazaanse kaas
  • peterselie, fijn gehakt

Serveren met tagliatella of pappardelle pasta.

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan, strooi er flink wat peper en zout over.
  2. Voeg ui, knoflook, winterwortel, bleekselderij en de kruiden toe.
  3. In mijn geval heb ik dit in de slowcooker gedaan en toen de tomaten, bouillon en de rode wijn toegevoegd.
  4. Zoals boven beschreven kan het ook anders maar hier heeft het 9 uur op low in de slowcooker gezetten.
  5. Kook op tijd de pasta en serveer het met paramazaanse kaas en peterselie.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *