met passie voor smaak en streekproducten

Stoofschotel met cranberry’s, witbier, paddenstoelen

Stoofschotel met cranberry’s, witbier, paddenstoelen

Met een mooie nazomer is een herfst stoofschotel ook erg lekker. Omdat het nog lekker weer is doe ik er een witbiertje in. Die drink ik eigenlijk alleen af en toe in de zomer op het terras.
Deze keer doe ik er tutti frutti, paddenstoelen en natuurlijk cranberry’s in.

 

 


Benodigde keukengerei:

  • braadpan
  • snijplank
  • mes
  • houten lepeL

Ingrediënten voor de stoofschotel:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 kilo riblappen
  • 1 1/2 eetlepel tabasco
  • 2 eetlepels worcestershiresauce
  • peper
  • zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram cranberry’s
  • 200 gram tuttifrutti, hoeft niet te worden geweekt
  • 1 flesje witbier
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram paddenstoelen melange
  • 3 gram salie
  • optioneel, 2 theelepels garam masala

Bereiding:

  1. Snij het vlees in dobbelstelen en kruid het met tabasco, worcestershiresauce, peper en zout.
  2. Verwarm de braadpan, doe de olijfolie erin en bak het vlees aan.
  3. Snipper ui en knoflook en voeg dit bij het vlees en giet het bier erbij.
  4. Vervolgens mogen de cranberry’s, tuttifrutti grof gesneden, tomaten in blokjes gesneden, rode paprika in repen gesneden en de courgette in blokjes gesneden de pan in.
  5. Snij de paddenstoelen, de salie grof hakken en voeg dit met de garam masala in de pan.
  6. Laat alles 4 uur stoven.
  7. Wij serveerde de stoofschotel deze keer met aardappelen maar pasta of rijst kan natuurlijk ook.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *