met passie voor smaak en streekproducten

Spinazie salade

Spinazie salade

Ook in de winter heb ik af en toe trek in een lekkere salade en het staat ook nog eens snel op tafel.
De spinazie komt bij J. Broersen uit Lutjebroek vandaan en de rammenas komt bij M. Carnas uit het Waarland vandaan. En als laatste zit er ook een Bramley appel in die bij J. van der Boon uit Zuidoostbeemster vandaan komt. Een lekkere appel trouwens die ook nog eens een bloemige geur heeft.

 

Nodig:

  • mes
  • snijplank
  • grove rasp
  • slakom

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram spinazie
  • 150 gram feta
  • 25 gram walnoot of pecannoot
  • 60 gram gedroogde tomaten
  • 100 gram granaatappelpitten
  • 1 sinaasappel
  • 1 appel
  • 100 gram rammenas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels mangoazijn, of een andere azijn
  • 2 pistoletjes

Bereiding:

  1. Doe de spinazie in een slakom.
  2. Snij de feta in blokjes en voeg ze bij de spinazie.
  3. De walnoot mag grof gehakt worden en ook in de kom.
  4. Snij de zongedroogde tomaat fijn en voeg dit met de granaatappelpitten.
  5. Was de appel, snij het klokhuis eruit en snij dan de appel met schil in plakjes.
  6. Snij de sinaasappel uit, kijk hier.
  7. Schil de rammenas en rasp deze grof.
  8. Meng alle door elkaar.
  9. Maak de dressing door het azijn door de olie te mengen en door de salade te mengen.
  10. Serveer de salade met brood en eventueel wat roomboter.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *