Snickers, zonder suiker of suiker vervangers

In deze snickers zitten geen geraffineerde suikers en ook geen suikervervangers. De enige suiker die erin zit zijn de natuurlijke suikers in de noten en de yoghurt.
En als je kokos gebruik zitten daar ook natuurlijke suikers in.

Snickers wie kent ze niet, en ik vind ze ook nog eens super lekker. Maar de suikervrije versie is zelfs nog stukken beter. Probeer ze gauw!

Ingrediƫnten voor 12 stuks:

olijfolie of boter om de vorm in te vetten en bakpapier

65 gram geweekte rauwe cashewnoten
185 gram pure chocolade (100% is zonder suiker)
40 gram kokosolie
20 gram Griekse yoghurt (of gewone yoghurt)
2 theelepels vanille-extract
optie is om er 10 gram kokosschilfers in te doen maar daar zit weinig (maar wel eigen) suiker in
100 gram pindakaas crunchy met zeezout (b.v. Horizon, die is bij Ekoplaza verkrijgbaar en heeft geen toegevoegde suikers)
2 tot 3 eetlepels cacao

Bereiding:

  • Knip het bakpapier passend op de bodem van de vorm van 19×19 cm ongeveer.
  • Vet de rest van de vorm in met olijfolie.
  • Smelt de chocolade met de kokosolie au bain-marie.
  • De helft van het mengsel mag in de vorm, de andere helft bewaren voor de bovenkant. De vorm 15 minuten plat in de vriezer zetten.
  • De cashewnoten, yoghurt, vanille-extract en eventueel de kokosrasp kunnen met een staafmixer glad gemaakt worden.
  • Als de chocolade-laag 15 minuten in de vriezer heeft gestaan mag de laag noten erover verdeeld worden. Dit gaat weer 15 minuten de vriezer in.
  • Ja je raad het al, de pindakaas mag over de cashewnoten laag verdeeld worden en weer 15 minuten de vriezer in.
  • Na deze 15 minuten mag de laatste chocoladelaag erover, het kan zijn dat deze eerst nog even au bain-marie verwarmd moet worden.
  • Als de laatste laag chocolade erover verdeeld is mag de cacao erover, makkelijk te verdelen is het als je het door een zeef gooi boven de snickers.

En dan komt het moeilijkste, hij moet 2 1/2 tot 3 uur de koelkast in, en je mag niet eerder proeven.

Daarna in de koelkast bewaren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *