RestaurantDay 2 de keer 17 augustus

RestaurantDay is een wereldwijd voedsel-festival, waarbij iedereen een restaurant, café of een bar voor een dag kan opzetten. Het kan overal gebeuren: thuis, op kantoor, op een hoek van de straat, in de tuin of binnenplaats, in een park of op het strand.

17 mei deed ik voor het eerst mee, ik heb erg genoten en mijn gasten ook, een gedeelte van deze gasten is ook 17 augustus weer van de party. Er komt ook een producent, van de Utopiahoeve, en zijn geitenkaas wordt natuurlijk ook gebruikt deze avond.

De naam van ons restaurant blijft Pluk de dag, één dag is voor mij genoeg om van de gasten te genieten en de gasten van het eten. Onder de gasten is deze keer ook keramiek kunstenares Jook, die het mooiste keramiek maakt. Speciaal voor mij heeft ze ‘Pluk de Dag’ borden gemaakt.

1496662_774758465870221_7412730967257185419_n

 

Het menu voor 17 augustus, dat geserveerd wordt in mijn kas, heeft als thema Zomerkeuken. Er komen salades op tafel en andere gerechten met een zomers tintje.

Aperitief:

Roze bubbels die we afgelopen vakantie uit Frankrijk vandaan mee hebben genomen
Sangria is er de gehele avond aanwezig.

7 en 8 2012 026

Voorgerecht:

Komkommer gazpacho met bieslook en basilicum
Watermeloen met munt, olijven, pijnboompitten

Hoofdgerecht:

Ambachtelijke broden met een mooie olijfolie
Aardappel zalm salade met een mangodressing
Salade met aardbei, geitenkaas en munt

IMG_4982

Salade met geitenkaas en dadels
Aardappelen met rozemarijn uit de oven
Lamskoteletjes met rozemarijn en tijm
Sinaasappel kip met gember
Spaghetti met snijbiet en knoflookchips
IMG_5015Nagerecht:

Bloemkooltaart met witte chocolademousse
Crêpe Suzette met schapenmelk ijs

Bij de koffie hebben we mooie chocolade en een courgettecake

Voor de liefhebbers is er deze keer eigengemaakte Rabarcello die geproefd kan worden.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *