Rainarai Westergasfabriek Amsterdam

Als foodie ga ik regelmatig uit eten, soms uit gemakzucht, soms om ideeën op te doen en soms omdat een restaurant me zo aanspreekt dat ik er gewoon heen moet.
Rainarai behoort tot de laatste categorie. Ik kwam ze vorig jaar voor het eerst tegen bij de rollende keukens in het Westerpark. Bij een groot vuur stond een kok te koken, en te entertainen. Je kon de passie voor koken er bij wijze van spreken af zien. En dat spreekt mij aan, mensen met een passie die dat uitdragen.
imageDe kok hoorde bij Rainarai, en dat restaurant bevindt zich op het oude terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.
Bij het restaurant, aan het terras, een groot open vuur waar ook daadwerkelijk gekookt wordt.
Al bij binnenkomst zie je dat er aandacht aan de gasten besteed wordt. Op de tafeltjes staan keurig de namen van de gasten vermeld. Die aandacht blijf je als gast de hele avond krijgen, of het nu druk is of niet, tijd voor de gasten is er altijd. Waarbij ik eerlijk moet bekennen dat ik snap waarom de serveersters zo slank zijn, het lijkt wel topsport.
De chef verraste ons met een afwisseling van vele soorten gerechten, de een nog lekkerder dan de ander. Gegrilde groenten zo van het vuur buiten, maar ook heerlijk lamsvlees.
image

En tot verbazing van mijn wederhelft kreeg hij een glas Marokkaanse wijn voorgeschoteld. Hij mag graag een glas wijn drinken, hij was begonnen met een prachtige Rueda, maar een Marokkaanse wijn? En na het proeven was hij nog verbaasder, de wijn paste prachtig bij de groenten en smaakte heerlijk. Een fruitige rode wijn, niet te zwaar, maar wel een wijn waarin wat te beleven viel.
image
Kortom, we hebben heerlijk gegeten, en voelde ons echt gastvrij onthaald. Hier gaan we zeker terugkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *