met passie voor smaak en streekproducten

Hartige taart met postelein

Hartige taart met postelein

Deze taart had ik mee tijdens de vakantie en hebben we gegeten toen we met onze boot de Noordzee overstaken op weg naar Denemarken.

Hij was erg lekker, maar met het inpakken en alles regelen voor de vakantie was een foto maken erbij ingeschoten. Hij was zo lekker dat we hem na de vakantie graag nog een keer aten. Deze keer is er eerst een foto gemaakt voordat we er weer van gingen genieten.

Benodigde keukengerei:

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • koekenpan
  • snijplank
  • mes
  • deegroller
  • kom
  • garde

Ingredi├źnten:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 6 plakjes bladerdeeg of 1 1/2 recept verse bladerdeeg
  • 125 gram spekjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in blokjes gesneden
  • 500 gram postelein
  • 3 1/2 eetlepel kerrie, ik had hete maar milde is ook goed
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes
  • 25 gram kappertjes
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • zout
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 200 gram mozzarella

Bereiding:

  1. Leg op de bodem van de springvorm bakpapier en vet de rest in.
  2. Bekleed de bodem en rand met bladerdeeg.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bak de spekjes uit in een koekenpan, voeg de ui en de paprika toe, laat 5 minuutjes meebakken en voeg dan de postelein heel even erbij om iets te laten slinken.
  5. Meng de kerrie, zongedroogde tomaatjes en de kappertjes door de postelein en verdeel het mengsel over de bodem van de hartige taart.
  6. Klop de eieren los met de melk, mosterd, peper en zout en schenk dit over het postelein mengsel.
  7. Verdeel de amandelen erover en de in plakken gesneden mozzarella.
  8. Bak de taart 30 minuten in de voor verwarmde oven.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *