met passie voor smaak en streekproducten

Curry met Waterbuffel en Bonte Bentheimer

Curry met Waterbuffel en Bonte Bentheimer

In mijn vriezer had ik nog een stukje van Guus, een Bonte Beintheimer en een stukje Waterbuffel vlees van De Stoerderij liggen. Hopelijk kunnen ze het met elkaar vinden want ze gaan 8 uur samen de slowcooker in, maar een braadpan kan uiteraard ook.
Verder gebruik ik winterwortels van Molenaar uit Oudkarspel en savooiekool van de Firma Schoutsen uit Opperdoes.
De producten van de Firma Schoutsen worden allemaal buiten geteeld in de volle grond. Hun hoofdproducten zijn aardappelen en kool. De reden dat ze beide verbouwen is dat de grond bij aardappelen uitgeput raakt en door een jaar kool op hetzelfde land te zetten kan de grond weer herstellen om weer een jaar aardappelen erop te verbouwen, dit noemen ze vruchtwisseling.

Nodig:

  • slowcooker of braadpan
  • snijplank
  • mes
  • houtenlepel
  • weegschaal
  • kommen

Ingrediƫnten voor 6 personen:

curry:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 gram runderlappen
  • 400 gram hamlappen
  • zout
  • peper
  • 2 winterwortels
  • 1 cm gember, geschild en fijn gesnipperd
  • 70 gram Thaise curry, het merk fair trade is zonder toevoegingen
  • 500 ml runderbouillon, van 1 bouillonblokje gemaakt
  • 265 gram uitgelekte mais
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 savooiekool

saus:

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 10 gram munt
  • 20 gram koriander
  • 50 gram augurk
  • 50 gram zilveruitjes
  • 1 eetlepel mangochutney
  • 2 eetlepels granaatappelpitten

brood en garnering

  • 12 pistooltje
  • munt
  • koriander
  • groene peper ringen

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in de braadpan en snij het vlees in blokjes, strooi hier zout en peper over en braad het aan.
  2. Schil de winterwortels en snij blokjes van de wortel, deze mogen bij het vlees.
  3. De gember en Thaise curry mogen bij het vlees, giet de bouillon, mais, cherrytomaatjes en savooiekool fijn gesneden erbij.
  4. Nu kan je kiezen om het voor 8 uur (5 uur warm en 3 uur high) in de slowcooker te doen of vier uur in de braadpan laten stoven.
  5. Als de stoofschotel bijna klaar is mag de yoghurt gemengd worden met fijn gehakte munt, koriander, augurk in plakjes, uitjes heel, mangochutney en de granaatappelpitten.
  6. Serveer het brood met wat koriander, munt en peperringen en schep iets van de stoofschotel erover met een lepel yoghurtsaus.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *