Appeltaart 2.0 cheesecake

Mijn man en appeltaart, dat is al 39 jaar zijn wens met zijn verjaardag. Maar afgelopen zondag vond ik het de hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Ik ging op zoek naar een vervanger, maar wel met appel uiteraard. Ik kwam verschillende ideeën tegen, maar de cheesecake van  Oh my  Foodness sprong er echt uit. Bekijk de video op Sabine haar site om op een makkelijke manier te kijken hoe je hem maak.

De visite wilde allemaal het recept mee naar huis! Toen ik mijn foto’s van deze taart deelde op social media, was dat ook de meest gevraagde vraag WAT IS HET RECEPT?
Nu deel ik alleen eigen recepten en ik heb alleen de bodem veranderd door 260 gram Bastonge koeken te gebruiken. Dat maakt het zeker geen eigen recept, dus ik stelde de vraag aan Sabine. Haar recept is op video te zien en ik wilde dit uitschrijven voor mijn familie, vrienden en volgers. En Sabine zei zojuist ja, dus bij deze het recept.
Ingrediënten voor de appel kruimel cheesecake:

springvorm van 24 cm
bakpapier
boter om de vorm in te vetten en de appel in aan te bakken

bodem:
260 gram Bastogne koeken
125 gram gesmolten roomboter, zonder zout

appels:
4 geschilde goudreinetten, in blokjes gesneden
1 eetlepel kaneel

cheesecake:
200 gram naturel roomkaas
100 gram witte basterdsuiker
250 milliliter slagroom
1 zakje vanillesuiker, 8 gram
1 zakje Klop-Fix, 8 gram

topping crumble:
100 gram bloem
100 gram kristalsuiker
75 gram koude roomboter, ongezout

Bereiding in een springvorm van 24 cm:

  • Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de vorm in met boter.
  • Maak de Bastogne koek fijn met een foodprocessor of doe ze in een plasticzak en ga ze te lijf met een deegroller.
  • Meng de gesmolten roomboter door de koek en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit met de bolle kant van een natte lepel goed aan. Zet de vorm even in de koelkast.
  • Bak nu de appelblokjes met kaneel aan in een koekenpan, zodat ze zacht worden. Het begint nu zalig te ruiken in de keuken 🙂
  • Verdeel de appels over de koekbodem in de springvorm. Zet de vorm terug in de koelkast zodat de appels helemaal afkoelen.
  • Doe de roomkaas in een beslagkom en klop dit met een spatel luchtig.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en Klop-Fix stijf.
  • Voeg dit met de basterdsuiker bij de roomkaas.
  • Blijf spatelen en niet roeren, dit om het geheel luchtig te houden.
  • Verdeel het roomkaas mengsel over de afgekoelde appels en zet de springvorm weer terug in de koelkast. Laat het minimaal 2 uur opschijven.
  • Maak ondertussen de crumble.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kneed de bloem, kristalsuiker met de koude roomboter met de hand. Kneed totdat het echt gaan kruimelen.
  • Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en laat het 15 minuten tot 25 minuten bruin worden. Blijf erbij en roer het af en toe om. Let op want even niet kijken en het kan verbranden.
  • Als de crumble helemaal is afgekoeld en de cheesecake stijf is geworden mag de crumble eroverheen.

Nu is het erg moeilijk om er af te blijven, mijn god wat is deze taart lekker. Ik ga hem morgen weer twee keer maken. Deze keer gaan ze mee naar Italië waar we zaterdag met 16 man eten.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *